Wie ben ik?

Al heel mijn leven woon ik in de Vlaamse Westhoek. Ik leef er mijn leven, ik heb mijn eigen kleine huisje met grote tuin vol diertjes, heb aan mijn zijde een prachtige en boeiende vrouw en mijn werk noem ik niet graag mijn werk. Ik doe wat ik doe met passie: mensen gidsen in mijn geliefde streek en verhalen vertellen (zie Rent a Guide)

Mijn tweede thuis ligt 500 kilometer zuidwaarts. Le Moulin de Razou is sinds kerstavond 2016 mijn liefdes-, schrijvers- en herbronningsnest.

Maar wie ben ik?
Zo staat het op de website van Rent a Guide:

Miguel Bouttry (°22/08/1979) studeerde in 2001 af als regent lichamelijke opvoeding/informatica en ging daarna meteen aan het werk als leerkracht informatica bij Cervo Go. Na 4 jaar zocht hij een nieuwe uitdaging en vond deze bij vzw De Boot (www.deboot.be) waar hij werd ingezet als halftime-all-roundmedewerker (gidsen, administratie, productontwikkeling, webmaster, etc…). De tweede halftime werd opgevuld bij de gemeente Houthulst waar hij eerst enkel verantwoordelijk was voor de dienst toerisme, later kwamen daar de diensten communicatie, archief en cultuur bij. Binnen deze functies stond hij mede aan de wieg van tal van erfgoed- en streekprojecten: IJzerfrontoverleg, IGS Hout & Blooteland, etc… Ook schreef hij tal van goed onthaalde artikels en publicaties over o.a. de Eerste Wereldoorlog in Houthulst.

Na 4 jaar, talloze gidsbeurten en vele cursussen (o.a. natuurgids, herborist, etc…) achtte Miguel de tijd rijp om een eigen project uit de grond te stampen: Rent a Guide!

Miguel is een rasecht Westhoeker. Hij groeide op in De Moeren bij Veurne, was als tiener steeds terug te vinden in de duinen en op de stranden van de Westkust en belandde na een tussenstop van 5 jaar in het landelijke Gijverinkhove (Alveringem). Verbleef daarna een paar jaar in Houthulst, om uiteindelijk via Lo en Ieper in Nieuwkerke (Heuvelland) te eindigen.

Ondertussen is Miguel een vaak gevraagde gast in allerlei media om duiding te geven betreffende de Westhoek en meer specifiek WO1. Zo was Miguel meermaals te zien in het succesvolle Eén-programma “Vlaanderen Vakantieland”, werkte hij mee aan tal van programma’s op de regionale zender Focus-WTV (Alles Goed, Altijd Iemands Kind, etc…), gaf hij 8 afleveringen lang duiding bij het Ketnet-programma “Kleine Handen in een Grote Oorlog”, etc… Ook diverse radio-zenders (Radio 1, Radio 2, Radio Contact, Radio Kompas, …) en kranten (Het Laatste Nieuws, Nieuwsblad, De Standaard, Krant van West-Vlaanderen) doen vaak een beroep op Miguel’s kennis.

Sinds 2012 is Miguel één van de 20 rolmodellen binnen de campagne “De Westhoek Inspireert” en in 2014 behaalde Rent a Guide het label van “Herdenkingspartner Westhoek” en in 2015 werd Miguel verkozen tot beste Toeristisch Ondernemer door Westtoer.

Advertenties